Κατηγορίες
Μαλακίες

Self hosted DNS vs IntoVPS DNS

Πριν λίγες μέρες αποφάσισα να σκαλίσω μια παλιά υπόθεση. Από τότε που άλλαξα εταιρία VPS όλα τα email που στέλνει το WordPress και γενικά η PHP καταλήγουν στα Spam του GMail. Μόνο στο GMail. Σε όλους τους άλλους παρόχους πάνε κανονικά.

Μετά από λίγο Googling και πολύ σκάψιμο σε ρυθμίσεις Postfix, reverse DNS, DNS και δε σημαζέυετε και αφού βεβαιώθηκα ότι όλα είναι σωστά έμενε κάτι τελευταίο. SPF RECORD.

Μπαίνω στο EveryDNS όπου και φιλοξενούσα μερικά domain και θυμήθηκα γιατί είχα γράψει σε ένα αρχείο κειμένου “ΑΛΛΑΞΕ DNS”. To EveryDNS μεταξύ άλλων, δεν υποστηρίζει και TXT records που χρειάζεται για το SPF.

Μαζί με VPS από την IntoVPS δίνουν και “δώρο” DNS hosting μαζί. Δεν είναι απλό DNS hosting όπως το EveryDNS, αντίθετα. Στην ουσία μέσω του web panel μπορείς να πειράξεις ότιδηποτε μπορεί ο system administrator νούς σου να σκεφτεί. Είναι σαν να έτρεχες τον δικό σου DNS server. Απλά δεν τον τρέχεις εσύ.

Απ’ την άλλη είπα να στήσω -πάλι- δικούς μου DNS servers μιας και έχω κάποιους άλλους VPS και κάθονται. Υπάρχουν 2 προβλήματα όμως. Πρώτον, βαριέμαι και δεύτερον βαριέμαι. Παλιά που ασχολιόμουν αρκετά με τους server είχε πλάκα, αφού τώρα μπορώ να έχω την ελευθερία στο config μέσω του IntoVPS γιατί να παιδευτώ;

Αν βλέπεις αυτό το post, τότε ο browser σου έχει κάνει resolve το domain αυτό μέσω των DNS της IntoVPS! 😀

Α και κάτι τελευταίο. Δεν έφταιγε το SPF record που όλα τα mail πηγαίνανε στα Spam. Απλά οι IP της εταιρίας είναι ολοκαίνουργιες και το GMail τις θεωρεί ύποπτες. Δεν μπορεί να γίνει τίποτα, εκτός απ’ το να τα πρήζω καθημερινώς στο support του GMail και να πατάνε οι χρήστες “Not Spam” στα email.

9 απαντησεις στο “Self hosted DNS vs IntoVPS DNS”

Εγώ το βλέπω πάντως οπότε έκανε resolve η hol. Πάντως εγώ είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα όταν πήγα σε vps με τους dns άλλοι δούλευαν και άλλοι δε δούλευαν. Μετά από πολύ ψάξιμο και όπως άλλωστε έκανες και εσύ με reverse dns ανακάλυψα πως δεν επέστρεφε σε μένα η δική μου ip αλλά κάπου αλλού στον host. Τους το’πα και το διόρθωσαν.

Με τους DNS δεν έχω πρόβλημα (ή δεν το έχω ανακαλύψει ακόμα). Με τα email συνεχίζω να έχω. Παρόλο που τα header είναι ολόσωστα (show original στο GMail), συνεχίζει να στέλνει όλα τα mail στα Spam. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει, μου τελείωσαν οι ιδέες.

hi. exw stisei enan postfix server. dulevei kanonika alla otan paw na stilw se hotmail m petaei afto:

host mx1.hotmail.com[65.55.92.168] said: 550 SC-001 Mail
rejected by Windows Live Hotmail for policy reasons.

xeris pou ofilete?

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.