Ίσως παρατηρήσαν μερικοί ότι το blog μου και όλα μου τα άλλα site ήταν ψόφια, κοντά 2 μέρες τώρα.. Nope δεν ευθύνομαι εγώ, αλλά η εταιρία που έχω τον server.

Πριν μερικές μέρες βγήκε μια λίστα με 24 bug για το Kloxo (Lxadmin) της εταιρίας Lxlabs (ΌΧΙ αυτή που έχω τον server). Το Kloxo είναι ένα panel διαχείρησης server. Όπως θα διάβασες στην σελίδα, η εταιρία είχε ειδοποιηθεί μέρες πριν για την ύπαρξη των bug αυτών, δεν έκανε τίποτα όμως! Έτσι, ο “χάκερ” δημοσίευσε την λίστα στο Internet, την βρήκε κάποιος (ίσως κάποια ανταγωνίστρια εταιρία ή ακόμη και ο ίδιος που την δημοσίευσε) και..

Χρησιμοποιώντας κάποιο από αυτά τα bug κάποιοι πήραν έλεγχο ΟΛΗΣ της εταιρίας. Δεν έχω πολύ-καταλάβει τι και πως.. Βρήκαν τους κωδικούς του ιδιοκτήτη κάπως.. Από ότι διάβασα προσπάθησαν να σβήσουν το /boot και το /vz σε όλους τους server της εταιρίας. Για όσους δεν ξέρουν, το πρώτο έχει όλα τα αρχεία του bootloader και το kernel ενώ το άλλο τους VPS (σε τέτοιο είναι όλα τα site μου).

Όπως λέει και ο λαός, κακό σκυλί ψόφο δεν έχει, έτσι ο VPS μου δεν έπαθε τίποτα απολύτως 😀 Μόνο 2 μέρες downtime το blog και αυτό γιατί βαριόμουν να το γυρίσω στην πρώτη IP, διότι οι extra δεν δουλεύουν λόγο της αναμπουμπούλας 😛 Τα άλλα site δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα.

Μέσα σε όλη την υπόθεση υπάρχουν και κάποια σοβαρά σημεία. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας με το πάνελ-σουρωτήρι, αυτοκτόνησε. Από αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι δεν έστεκε και πολύ στα καλά του, ήταν χαζεμένος. Είναι μάλλον της οικογενείας, γιατί και η μάνα του και η αδερφή του είχαν αυτοκτονήσει πριν καιρό. Ας είναι καλά εκεί που είναι. Αν και δε μου άρεσε και πολύ το πάνελ 😛

Δεν ξέρω τώρα.. Λέω να ξαναπεράσω όοολα τα προγράμματα απ’ την αρχή. Μπορεί να αλλάξω εταιρία, μπορεί να τους ζητήσω να μου αλλάξουν μηχάνημα.. Θα δούμε. Για την ώρα θα μείνουν όλα έτσι.

Υ.Γ.: Ο σκληρός του home server πήγε να κάνει παρέα στον τυπά που αυτοκτόνησε. Dead.

Γιώργος