Κατηγορίες
How-to και άλλα

Facebook Like button στα WordPress post και γιατί πρέπει να αποφεύγεις τα plugin

Ας φωνάξουμε όλοι μαζί “κάτω τα plugin” για άλλη μια φορά! Ακριβώς, τα plugin στο WordPress αξίζουν μόνο αν προσθέτουν παπάδες μέσα. Για παράδειγμα το download monitor που σου επιτρέπει να ανεβάζεις αρχεία, κρατάει στατιστικά και άπειρα ακόμα πράματα.

Δυστυχώς υπάρχουν και plugin για απίστευτα απλά πράματα, που με λίγες γνώσεις ο καθένας μπορεί να κάνει μόνος χωρίς τα plugin. Ο λόγος στα plugin που απλά προσθέτουν το κουμπάκι “Like” για το WordPress αλλά φυσικά και τα υπόλοιπα παρόμοιου είδους.

Το μόνο που καταφέρνουν αυτά τα plugin είναι να καθυστερούν την δημιουργία της σελίδας (every ms matters), μιας και η τοποθέτηση αυτού του κουμπιού είναι απίστευτα απλή αφού απαιτεί την επεξεργασία ενός μόνο αρχείου! Αφήνουμε την εισαγωγή 3ων παραγράφων και προχωράμε στο θέμα μας.

Ως παράδειγμα θα χρησιμοποιήσω το Like plugin του Facebook. Είναι ένας καλός τρόπος για τσάμπα διαφήμιση, μιας και πατώντας το εμφανίζεται το site σου στο profile αυτού που το πάτησε. Τι γίνεται όταν θελήσεις να το βάλεις στο WordPress blog σου; Η πρώτη ιδέα που σου έρχεται είναι plugin. Και το κάνεις.

Με λίγο ψάξιμο στο Google θα βρείς άπειρους οδηγούς για το πως γίνεται. Να πω την αλήθεια ο σκοπός αυτού του post ήταν για το πως μπορείς να το κάνεις, αλλά υπάρχουν τόσοι οδηγοί που δεν αξίζει να ξαναγράφω τα ίδια 😛

Αυτά θα σε βοηθήσουν, για αρχή.

  1. How to – Add Facebook LIKE button to WordPress Posts
  2. HOW TO: Add Facebook “Like” Buttons to Your WordPress Blog
  3. How to Add Facebook Like Button in WordPress

9 απαντησεις στο “Facebook Like button στα WordPress post και γιατί πρέπει να αποφεύγεις τα plugin”

Καλή φάση, και ήθελα να βάλω ένα μικρό Like Button.. αλλά τόσα plugs έχει γίνει τρελά βαρύ το εργαλείο μου..

Έχεις να προτείνεις τίποτα άλλο έτσι χρήσιμο?

Καταρχάς βγάλε όλα τα plugin και πέρνα τους κώδικες με το χέρι για να μην είναι τόσο βαρύ 😛 Φτιάξε child themes και πέρνα τους κώδικες εκεί.

Υπόψιν υπάρχει και το απόλυτο new Tweet Button για WordPress σε μορφή Plugin το οποίο χρησιμοποιεί και το σωστό div align ώστε να εμφανίζεται δεξιά του post.. Σε συνδιασμό με τον κώδικα σε αυτό το post για το facebook αν τον βάλετε πριν το “content” είναι τέλειο, αριστερά το Like του FB δεξιά το Official Tweet Button!!

Link για το plugin εδώ

Ναι πλάκα πλάκα ένα απλό iFrame και κάνει παπάδες έτσι, και εμφανίζει και τα faces/avatars/profile pics δλδ των χρηστών που έχουν κάνει link αν θες, είναι πάρα πολύ καλό..

ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ FACEBOOK LIKE BUTTON ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ WORDPRESS.COM KAI OXI WORPRESS.ORG. ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δεν γνωρίζω να σου πω. Δεν είχα ποτέ wordpress.com blog. Αν δεν βρεις λύση, μπορείς να το βάζεις με το χέρι στο τέλος κάθε post ή όπου γενικά θέλεις.

Θα σε βοηθήσει αυτό:
http://shongjog.wordpress.com/2010/06/27/how-to-add-facebook-like-button-in-a-wordpress-com-blog-post/

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.