Κατηγορίες
Μαλακίες

ΔΕΗ, the uptime killer.

Εκεί που λες “Πσσσς κοίτα πόσες μέρες κράτησε η μαλακία χωρίς restart!” κλείνουν τα φώτα. Δεν πειράζει, κεράκι, καντιλάκι και κανένα βιβλιαράκι και θα περάσει η ώρα. Θα σου πω όμως κάτι, οι υπολογιστές δεν δουλεύουν με κερί.

Χτες το βράδυ είχε διακοπή ρεύματος. Τι σημαίνει αυτό; Ευκαιρία να ξεκολλήσεις από το PC για καμιά ώρα, να σκεφτείς τι κάνανε όταν δεν είχανε ρεύμα τις παλαιολιθικές εποχές και άλλα τέτοια βαρετά και ωραία. Μπορείς επίσης να ξενερώσεις γιατί έχασες το uptime των 120 ημερών στον home server και να σκεφτείς γιατί δεν είχες βάλει UPS. Δεν πειράζει όμως, ευκαιρία να ξεκινήσει το νέο kernel!

Αφού λοιπόν το έχασε ήταν ευκαιρία να πεταχτούν άχρηστες εφαρμογές (web server, mysql κτλ) γιατί πριν κάνα μήνα έτρεχε από εκεί το blog και γενικά έγινε ένα facelift. Αφού λοιπόν είναι καθαρός τώρα, να δούμε σε πόσες μέρες θα ξανακάνει διακοπή η ΔΕΗ.

3 απαντησεις στο “ΔΕΗ, the uptime killer.”

Την έχω πατήσει άπειρες φορές έτσι φίλε… τελικά έπιασα uptime 300+ μέρες με UPS και μόνο αλλιώς, ΔΕΗ και δεν παίζει τίποτα… Ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει με τις τάσεις θα σε σκίσει…

Δεν νομίζω να έχω προβλήματα, γιατί ούτε πέρσι είχα. Γενικά η περιοχή εδώ δεν έχει προβλήματα με την ΔΕΗ. Απ’ την άλλη το uptime το κρατάω για πλάκα. Δεν κάνει τίποτα σοβαρό ο server που να χρειάζεται 100% uptime, για αυτό δεν σκέφτομαι καν το UPS!

Σήμερα έχω σπίτι 2 UPS’s. 1 για το mac mini, dreambox, HD Live & Nintendo Wii + την Samsung 32″ HD Ready μου κι ένα για τον iMac 😛

Έχασα περίπου 200 € σε επισκευή τηλεόρασης και κάηκε ο μετασχηματιστής του dreambox από μια αυξομείωση της τάσεως του ρεύματος το χειμώνα κι από τότε δεν ρισκάρω τίποτε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *